Новини и статии

Нова форма на обучение за личните лекари

Публикувано в: Здравни новини 26 October 2009

stethoscope

Националното сдружение на общопрактикуващите лекари организира „Академия по фармакотерапия". Тя представлява нова форма на обучение, целяща да повиши квалификацията на личните лекари.

Провеждането на продължаващо медицинско обучение се различава от досегашната концепция. В основата му е заложено концентриране на вниманието върху определени нозологични единици, най-често срещани в общата медицинска практика. Макар обучението да се нарича „Академия по фармакотерапия", в подготвените материали е застъпена равномерно етиологията, патогенезата, диагностиката, лечението и продължителното проследяване на състоянието на пациента. Нов е и начинът на представяне - лекционният материал е поделен между лектори от съответната тясна специалност, напр. кардиолози, и общопрактикуващи лекари.

„Даваме акцент върху обсъждането на клинични случаи от практиката - около половината от времето е посветена на решаването на казуси и дискусии, в които лекарите ще участват активно, като гласуват за тези от представените методи на диагностика и лечение, които самите те биха приложили в своята практика. Очакваме този нов начин на провеждане на обучението да разчупи традиционната схема „лектор - слушатели", като превърне всички присъстващи в активни участници в съответното мероприятие", съобщава НСОПЛБ.

Утре, 27 октомври, в Стара Загора започва първият от поредицата осем семинара в рамките на академията, посветен на хипертоничната болест.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09540 seconds