Новини и статии

Орехите помагат на организма да се изчисти от токсините

Публикувано в: Здравни новини 2 October 2013

Те подобряват и състоянието на кръвоносните съдове

walnuts

Присъствието на орехите във всекидневното меню укрепва кръвоносните съдове на пълните хора, без да води до допълнително трупане на килограми, смятат учени.

Орехите са не само питателни и засищат, но и са полезни за здравето като цяло, тъй като сдържат витамини. Ако се ядат всеки ден, те започват да извеждат токсините от организма и с времето в него не остават вредни вещества, уверен е Дейвид Кац от Изследователския център на болницата „Грифин”.

46 души на 30-75 години с Индекс на телесната маса, надхвърлящ 25 (затлъстяване), и обиколка на талията над 100 (за мъжете) или 88 сантиметра (за жените) го доказват. Всички те не са пушили и са имали метаболитни отклонения, предпоставка за диабет и сърдечносъдови болести.

Участниците в изследването са били разделени на две групи. Първата яла каквото поиска. Втората в продължение на два месеца всеки ден хапвала по 56 грама орехи. В резултат при втората група е било наблюдавано подобрение на работата на ендотелия (клетки, които покриват вътрешната повърхност на кръвоносните съдове). Въпреки че орехите са много калорични, не е имало увеличаване на телесното тегло.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

'ylsd

v vhch

jck

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14196 seconds