Новини и статии

Отслабнали, но сити

Публикувано в: Хранене и диети 12 January 2010

excellettasteeatingapple

Възможно ли е да се свалят 2-3 кг., неусетно „лепнати" на най-нежеланите места по тялото през последния, изпълнен с празнични поводи месец? Напълно постижимо - със силно намалени порции, активно движение и, разбира се, по-стриктен подбор на храната.

Какво да предпочетете в магазина:

Сьомга

Проучванията показват, че мастните киселини Омега-3, които се съдържат в тази риба, засилват способността на организма да изгаря мазнините - особено ако консумацията е придружена с физически упражнения.

Яйца

Те вече са реабилитирани и включени в списъка на  здравословните храни. Установено е, че след закуска с яйца, хората се чувстват сити по-дълго време, отколкото ако сутрин приемат въглехидрати.

Фъстъци

Изглежда нелогично, тъй като те са с високо съдържание на мазнини и калории, но има експериментални доказателства, че една шепа фъстъци на ден ограничава трупането на килограми. Това се дължи на здравословните мазнини в тях, които изгарят по-бързо от нездравословните в други храни, като кашкавала и чипса. Не прибавяйте фъстъците към такива висококалорични храни, а ги яжте вместо тях.

Ябълки

По-малко вероятно е да си сипете втора порция, ако изяждате по една ябълка преди всяко хранене. В ябълките има много фибри и малко калории. Така засищането става с по-малко храна.

Зрял боб

Той е пълен с флавоноиди. 14-годишно проучване е установило, че жените, които поемат много флавоноиди, топят натрупаните мазнини в коремната област.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19446 seconds