Новини и статии

Ябълки срещу висок холестерол

Публикувано в: Хранене и диети 8 July 2010

yabalki2

Ежедневната консумация на ябълки може да намали холестерола с 10%, според ново проучване, представено днес от Европейската комисия.

Проектът, наречен "Isafruit" има за цел да насърчи приема на плодове и зеленчуци, както и да засили осведомеността на населението относно предимствата на тези храни. Резултатите от проекта наблягат на ползите от яденето на ябълки и по-ниските нива на холестерола. "Isafruit" е финансиран с 13, 8 милиона евро от ЕС и участва в осем инициативи, подкрепени от Общността. Друг проект "Eurofreshbake" е изобретил иновативна фурна за хляб, която да използва 30% по-малко енергия. В рамките на Седмата рамкова програма за научни изследвания на ЕС, близо 1,9 милиарда евро ще бъдат разпределени между 2007 и 2013 г. за финансиране на проекти в областта на храненето, селското стопанство, рибното стопанство и биотехнологиите.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21766 seconds