Новини и статии

Перфектен тен по цялото тяло? Невъзможно.

Публикувано в: Красота и естетика 5 August 2010

20090612tan450

Британски учени твърдят, че постигането на перфектен тен по цялото тяло е невъзможно, защото кожата на седалището е по-плътна и не потъмнява като другите части на тялото. Изследването, публикувано в Experimental Dermatology, показва, че задните части са по-резистентни на слънчевите лъчи и когато почервеняват, потъмняването след това е по-слабо в сравнение с други зони.

Учените са анализирали кожата на 100 доброволци, които били изложени на влиянието на ултравиолетовите лъчи в два участъка - гърбът и седалището. Заключението на специалистите е, че човешкото тяло е изградено от различни „видове" кожа, които реагират различно на слънчевите лъчи.

Откритието може да помогне за по-доброто разбиране на вариращите случаи на меланома в различни части на тялото. Това може да доведе до разработването на по-ефикасни методи за превенция, тъй като различните места по тялото се нуждаят от различно предпазване, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19497 seconds