Новини и статии

Правила за красив бюст

Публикувано в: Красота и естетика 28 September 2009

Тайната на красивия бюст

Добре изглеждащият бюст е немислим без всекидневни грижи. За да имате стегнат бюст, трябва да съумеете на първо място да намалите вредите, които оказват времето и гравитацията върху женското тяло, а това няма да е толкова трудно, ако се придържате към следващите прости правила:

Здравословно тегло - нищо не влияе толкова пагубно върху външния вид на женските гърди, колкото промяната в теглото. Избягвайте диети, които обещават бързо сваляне на килограми, защото след тях рискът от възвръщане на предишното тегло, че и отгоре, е огромен. Всъщност още по-лошо ще е, ако наистина успеете бързо да свалите желаните килограми, тъй като това неминуемо ще доведе до увисване на гърдите.

Подходящ сутиен - бъдете изключително внимателни, когато си купувате бельо. Един сутиен може да изглежда страхотно върху манекена, но изобщо да не е подходящ за вашия бюст. Имайте предвид, че грешният размер или форма на сутиена могат да ви направят да изглеждате с пет килограма по-тежки. Водещо в избора на бельо трябва да е удобството. Препоръчително е жените с голям бюст да се насочат към сутиени, чиято задна лента е широка, защото те придържат по-добре. Дамите с по-малък бюст могат да си позволят сутиени с подплънки, но трябва да знаят, че те не позволяват на кожата да диша и затова не са подходящи за всекидневна употреба.

Изправена стойка - добрата позиция на тялото е задължителна, ако искате да имате хубави гърди. Не забравяйте, че изправената стойка прави бюста да изглежда оптически по-голям. За да поддържате гръдните мускули във форма, най-подходящи са упражненията в легнало положение с топка или малки дъмбели. Ако забележите, че големият бюст е причина за някакво гръбначно изкривяване, веднага се обърнете към специалист физиотерапевт. Той ще ви изготви съответната фитнес програма или ще ви насочи към подходящия спорт.

Упражнения - когато практикувате спортове, свързани с интензивна физическа активност, като тенис, аеробика, джогинг, баскетбол, винаги носете спортен сутиен. Без съответното подходящо бельо ще постигнете обратния ефект и вместо да стегнете своето тяло, ще предизвикате увисване на гърдите. Изследвания са установили, че при спортуване бюстът увисва с 40% по-малко при жените, които носят обикновен сутиен, и със 78% при тези със спортен.

Хидратация - кожата на гърдите често страда от дехидратация, тъй като немалко жени пренебрегват тази част от тялото, когато нанасят овлажняващи лосиони. Бюстът и кожата около него се нуждаят от специална грижа, за да се запази тяхната еластичност, а масажите посредством кръгови движения са препоръчителни. Освен всичко друго те са и един чудесен начин за следене за поява и ранна профилактика на опасни бучки.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13123 seconds