Новини и статии

През януари у нас се очаква грипна епидемия

Публикувано в: Здравни новини 3 January 2011

grip
Европа е обхваната от грипна епидемия.

По данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията единствено Австрия, България, Гърция, Полша и Румъния засега успяват да избегнат грипната епидемия, съобщава белгийският вестник „Де Морхен". В Белгия, Португалия, Испания и Великобритания заболяването се разпространява според очакванията на здравните власти. В другите страни броят на болните от грип е по-малък от предвиждания.

У нас очакванията са грипната епидемия да се появи в пълния си вид през този месец. В момента има нарастване на доказаните случаи на грип, но да се говори за епидемия е рано. Заболелите са около 70 на 10 хиляди души. Това каза акад. Богдан Петрунов, алерголог-имунолог от Националния център по заразни и паразитни болести, пред агенция „Фокус".

Акад. Петрунов посочи, че най-много болни от грип се регистрират през януари, защото тогава вече защитните сили на организма намаляват много повече и начинът на хранене се променя. Приемат се по-малко плодове и зеленчуци, стои се повече в затворени помещения, слънцегреенето е по-малко.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16822 seconds