Новини и статии

Продължителен брак - по-добро здраве

Публикувано в: Здравни новини, Любопитно 28 July 2009

Сватба

Колкото по-дълго продължава един брак, толкова по-добро е здравословното сътояние на партньорите в него, съобщава Ройтерс.

Продължителният брак, както и бракът въобще, означава по-добро здраве за всеки един от съпрузите. С развода започват здравословните проблеми у бившите партньори, дори и в кондиция допреди това. Същото се отнася и до щастливо женените, когато партньорът им почине и те останат сами. Тогава тяхното здраве започва да се влошава забележимо с течение на времето. Човекът - това е "социално животно" и като такова той е създаден да живее в социални групи. А най-малката, но най-сигурна социална група - това е бракът. Поради тези причина женените се радват на по-добро здраве от неженените или разведените. Теорията работи вече десетилетия, въпреки мнението на някои съвременни учени, че здравословните предимства от брака са илюзорни.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06840 seconds