Новини и статии

"Forbes" направи класация на най-здравословната храна

Публикувано в: Хранене и диети, Здравни новини, Любопитно 10 July 2009

Здравословни храни

Списание "Forbes" публикува класация на най-полезните за човешкото здраве храни независимо от географския им произход, кулинарна традиция или лечебни диети.

Към тези храни спадат ягодите, орехите и бобовите, влизащи в менюто на всички дълголетници, отбелязва РИА "Новости". А сокът от нар, съдействащ за понижаване на кръвното налягане и борбата с раковите клетки, е определен за "природна виагра". "Forbes" опровергава предпазливото отношение на авторите на редица популярни в света диети към месото, твърдейки, че натуралното животинско месо, отгледано на зелените пасбища, е един от най-здравословните и необходими за живота на човека продукти. Прясното мляко и яйцата, а също така уловената в океана, а не отгледана в рибарници, сьомга също доставят жизнено важни компоненти за човешкия организъм. Списанието припомня, че в света няма "лоши" зеленчуци, отбелязвайки особено питателната ценност на зелето, независимо дали става дума за обикновено, брюкселско или броколи. Ябълката, чиято целителна сила е проверена през хилядолетията, е на върха на плодовите предпочитания. Лукът е чесънът се препоръчват на всички, които се грижат за своето дълголетие. И естествено сред напитките палмата на първенството държи елексира на здравето - зеления чай. Всички изброени продукти трябва да се консумират в прясно състояние, като се подлагат на минимална обработка, за да се запазят целебните им свойства, съветват от "Forbes".

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.23111 seconds