Новини и статии

Ракът на гърдата се променя при разпространението си

Публикувано в: Здравни новини 4 November 2009

Туморна клетка при рак на гърдата

Почти 40% от туморите при рак на гърдата се променят в процеса на разпространение, твърдят британски учени, цитирани от Би Би Си.

Проучването, публикувано в Annals of Oncology, разглежда лабораторните тестове с 211 злокачествени образувания, които са достигнали до лимфните възли в областта на подмишницата (ракът на гърдата „мигрира" първо там). Промяната в туморите означава и необходимост от приспособяване на лечението към новата ситуация, тъй като вече започнатото третиране на рака ще бъде неефективно и безполезно.

Специалистите са изненадани от високия процент на променени тумори и според тях е необходимо пациентките да бъдат изследвани допълнително за вида на заболяването в лимфните възли, за да се назначи адекватно лечение. Необходими са още доказателства в полза на теорията, но откритието вероятно доказва само по себе си защо някои жени се повлияват положително от терапията, а други не.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13579 seconds