Новини и статии

Тайните на пластичната хирургия

Публикувано в: Красота и естетика, Любопитно 16 September 2009

пластична хирургия

Ако вече твърдо сте решили, че се нуждаете от пластична операция, следва логичният и важен въпрос - при кого?

Моментът на избиране на пластичен хирург е изключително важен. Първият и основен съвет е да потърсите мнение на повече от един хирург - поне на трима или четирима. Само така реално ще дадете оценка за това, което ви се говори отсреща. Подгответе си предварително списък с въпросите, които искате да зададете. Ако на срещата пластичният хирург не отговаря на някои от тях или ви обяснява как всичко е елементарно - и операцията, и възстановяването - потърсете хирург, който ще може реално да ви помогне, а не единствената му цел да е да ви вземе парите.

Поискайте снимки на правени от хирурга други операции. Така можете да се ориентирате и обясните какви са точно желанията, да видите конкретните резултати и по-лесно да вземете решение.

Не се лъжете от рекламите. Това, че някой плаща солидни суми за реклама, съвсем не означава, че е добър пластичен хирург.

Цената на операцията също не е гаранция

Дори и да платите двойно, резултатите не са ви гарантирани. И от друга страна - по-евтината операция може да бъде напълно сполучлива. Цената не трябва да е ориентир в нито един случай, не се стремете да минавате евтино на всяка цена.

Поинтересувайте се къде е специализирал пластичният хирург и къде е практикувал. За да не се окаже, че е практикувал до момента вътрешни операции, а отскоро се е преквалифицирал в пластичен хирург. До момента този въпрос не е уреден в България. Потърсете мнения на негови пациенти. Научете се да различавате скритата реклама и реалното мнение, дадено от пациент.

Запомнете, че никой лекар няма само и единствено сполучливи операции, но важното е те да преобладават. Ако сте от малко градче или отдалечено населено място, не търсете непременно хирург, който да се намира близо до вас. Все пак става въпрос за вашия външен вид. Дори и да трябва да пропътувате неколкостотин километра, и то по няколко пъти - направете го. Не рискувайте здравето и външния си вид заради отдалечено разстояние. Послушайте интуицията си. Трябва да почувствате "Това е моят лекар!". Разбира се, решението не трябва да е плод на емоционални чувства, но ако насреща ви стои добър хирург, но вие незнайно защо не можете да му се доверите или сметнете, че този човек не е вашият хирург - зачеркнете го от списъка. Ако има нещо, което открито ви смущава - няма смисъл да рискувате.

Как да си изберете точния лекар

Изборът на лекар е съвкупност от много фактори. Дори и най-добрият пластичен хирург може да има несполучлива операция. Гаранции никой не може да ви даде, а и запомнете, че невинаги всичко зависи от вашия хирург. Факторът "природа" никога не е за подценяване. Важното е да питате и да се интересувате достатъчно преди операцията.

Не се лъжете по многото реклами, според които пластичната хирургия е нещо безобидно и може да се прилага при всякакви условия. Вие трябва да знаете, че естетичните операции са истински и носят, болка, синини, отоци, рискове, с които вашият пластичен хирург трябва да ви запознае. Операцията на носа, или ринопластиката, е една от най-сложните пластични операции. Взискателността към резултата също е завишена, защото носът е видим, за разлика от бюста или други корекции по тялото.

Около 10-15 % от операциите на носа се оказват несполучливи и се налага повторна операция.

Запомнете, че и най-добрите хирурзи имат несполучливи операции. Това се дължи на сложната анатомия на носа, на факта, че при самата операция тъканите отичат, и важността на всеки милиметър при редуциране на хрущяли или гърбица.

Крайните резултати от ринопластиката се виждат година, дори и повече след операцията. Затова не прибързвайте с решението си за повторна операция. Отоците на тъканите не спадат така бързо, възможна е и видима промяна на хрущялите с течение на месеците.

ВНИМАНИЕ!

Понякога обаче лошите резултати са видими дори и веднага след операцията. Обикновено това е прекаленото скъсяване на носа, при което ноздрите се вдигат и отварят прекалено. В този случай е важно да говорите с вашия хирург, или да изберете друг, за възможно най-бързото изпълнение на повторна операция. От травмите на първата интервенция трябва да мине достатъчно време, за да се възстановят тъканите. Този срок трябва да определи специалист, но обикновено не по-рано от -2-3 месеца.

Едни от най-досадните и упорити явления определено са стриите. Мъже, жени, млади, стари, изглежда, че никой не е застрахован от появата на ужасните белези. Козметичните компании предлагат все по-голям избор от продукти, чиито магични съставки и специални формули имат качествата да унищожават стриите. В много от случите това звучи твърде хубаво, за да е истина. Ако вашите стрии са съвсем наскоро появили се, има шанс за добър изход в борбата.

Източник: Блиц

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.03347 seconds