Новини и статии

В края на лятото - огледайте бенките си!

Публикувано в: Здравни новини 8 September 2009

бенка

Този сезон е най-добрият момент да проверим здравето на най-големия орган в тялото ни - кожата. Обикновено се сещаме за нея само по естетически причини или когато имаме неприятни усещания като болка и сърбеж. Проблемът обаче е, че сериозните, понякога животозастрашаващи кожни заболявания дълго време не дават сериозни признаци. Става въпрос за двата основни вида кожен рак - меланомата и базоцелуларния карцином.

Науката вече категорично доказа ролята на слънчевите изгаряния и на солариумите за възникването на кожния рак. Особено вредно е целенасоченото „печене" на слънце без защитни средства при по-светлите хора, както и при децата. Преди да посетите кожния лекар, можете и сами да направите тест на своите кожни изменения (бенките), за да прецените кои от тях трябва да бъдат огледани от специалист.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14248 seconds