Новини и статии

Възрастните са по-застрашени от рак на кожата

Публикувано в: Превенция и хигиена 31 August 2009

hand_hunter

Британско проучване показва, че възрастните хора са в по-уязвими от инфекции и рак на кожата заради намалената способност за активиране на имунните клетки, съобщи Би Би Си.

С напредването на възрастта реакциите на имунната система се забавят и кожата не може да привлича Т-клетките, които защитават организма. Изследването, публикувано в Journal of Experimental Medicine, е проведено с две групи доброволци - едните са на 40-годишна възраст, а другите над 70. Участниците са инжектирани с антиген, който предизвиква Т-клетките да реагират. Резултатите показват, че при възрастните хора имунните клетки са напълно здрави, но кожата не може да изпраща ефективни сигнали, които да ги привличат на необходимото място.

Учените смятат, че подобни имунни проблеми при възрастните вероятно се наблюдават и в други тъкани, но са необходими още доказателства.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14821 seconds