Новини и статии

Забраната на маслото може да спаси хиляди човешки животи

Публикувано в: Хранене и диети 25 January 2010

butter_lg

Маслото трябва да бъде забранено при хранене, за да се защити здравето на хората. Това е мнението на известен хирург-кардиолог от Великобритания, посочва "Дейли мейл".

Хирургът Шиам Колвекар твърди, че тази радикална мярка може да спомогне за спасяването на хиляди човешки животи, предпазвайки хората от инфаркти и други проблеми. Предупреждавайки относно опасността за здравето от употребата на храни, богати на наситени мазнини, британският кардиолог препоръчва на хората да ядат по-малко червено месо, да избират прясно мляко с по-ниско съдържание на мазнини и да използват в кухнята зехтин и олио. Наситените мазнини предизвикват годишно около 200 000 случая на преждевременна смърт заради сърдечно-съдови заболявания. Възрастните хора употребяват средно по 800 грама наситени мазнини ежемесечно - с 20% повече от препоръчваното от специалистите. Поддържането на употребата на наситени мазнини в рамките на тези граници може да спаси до 3 500 живота всяка година, твърди специалистът.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14022 seconds