Новини и статии

Хранителна диета, ограничаваща калориите, води до удължаване на живота

Публикувано в: Хранене и диети, Здравни новини 10 July 2009

eating-an-apple

Хранителна, но с ограничено количество калории диета, може да увеличи продължителността на живот и да намали риска от болести, включително рак, според изследване, публикувано в списание "Сайънс", предаде АФП.

Изследването, проведено в рамките на 20 години върху маймуни макак, предоставя нова информация върху този феномен и евентуалното му влияние върху човешкия организъм, според авторите на изследването. "Успяхме да докажем, че ограничаването на количеството калории, може да забави процеса на стареене при определени бозайници", заяви Ричард Вайндрух, професор по медицина в университета в Уисконсин и автор на изследването. "Наблюденията ни сочат, че ограничаването на калориите намалява риска от развитието на болести, свързани със стареенето", добави Вайндрух. Разпространението на ракови и сърдечни болести при животните, подложени на ограничена по калорийно съдържание диета, е по-малко от половината от това, което може да бъде забелязано при група маймуни, на които било позволено да ядат това, което искат.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18362 seconds