Новини и статии

Закуската „лекува” лакомия, затлъстяване и депресия

Публикувано в: Хранене и диети 6 January 2011

Четири прости правила за закуската могат да намалят апетита и килограмите, както и да повишат настроението.

zakuska

Всичко зависи от подходящия момент и баланса, твърди д-р Катлийн Дисмейсънс, която предлага 4 съвета за противодействие срещу биохимичните процеси, които допринасят за желанието за сладко, затлъстяването и депресията.

Закусвайте всеки ден.
Превърнете закуската в автоматичен навик и ще забравите завинаги понижената кръвна захар в края на деня и неистовото желание да си хапнете нещо сладко.

Закусвайте по-рано.
Най-добър резултат има, когато дори и да не сте гладни закусвате в рамките на един час след ставане. Заради понижената кръвна захар рано сутрин мозъкът произвежда един химикал, който притъпява апетита, но го изостря по-късно през деня.

Зареждайте се с комплексни въглехидрати.
Източници са пълнозърнестите продукти и богатите на фибри плодове. Фибрите поддържат устойчиви стойности на кръвната захар и засищат по-дълго време.

Приемайте една трета от протеините за деня със закуската.
Те забавят храносмилането и предпазват от колебанията в стойностите на кръвната захар. Също така снабдяват организма с триптофан, който действа като антидепресант.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16443 seconds