
Замразените зеленчуци по-полезни от пресните?

Британско проучване на Института за изследване на храните показва, че замразените зеленчуци често могат да съдържат повече полезни хранителни вещества, отколкото пресните.
Въпреки че над 80% от потребителите смятат, че консумирането на пресни зеленчуци е по-здравословно, истината е, че замразените храни съдържат 45% повече от важните хранителни вещества. Със замразяването на зеленчуците в тях се запазват много важни за организма вещества.
Хранителното съдържание на пресните зеленчуци започва да се изчерпва в момента, в който те бъдат откъснати. Установено е, че зеленият фасул бързо губи 45% от хранителните си вещества, броколито и карфиола - 25%, градинският грах до 15%, а морковите остават с 10% по-малко полезни вещества, пише още в."Дейли Телеграф".
Източник: Health.bg
Вижте още
- Искате златист тен? Яжте плодове и зеленчуци
- Може ли консумацията на зеленчуци да намали риска от белодробен рак?
- 6 прости правила за съхранение на храната по празниците
- "Forbes" направи класация на най-здравословната храна
- Бира и вино за здраво сърце?
- Защо ни се хапва повече сладко, отколкото нещо полезно?
- Накратко за мазнините
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.