Новини и статии

Започнете деня с правилната закуска

Публикувано в: Хранене и диети 19 January 2012

alohaoatmealsu1865408l

Лошите хранителни навици, стресът, липсата на движение, алкохолът, цигарите... – всички те застрашават здравето ни всеки ден.

Храненето е една от основите на здравето. Повечето хора започват деня си с нездравословна закуска – баничка, сандвич, или само чаша кафе. Правилният старт на деня е питателната и бедна на мазнини закуска. Например – овесени ядки. Лесно се приготвят и са много полезни.

Овесените ядки са богати на фибри, които намаляват лошия холестерол като го абсорбират, когато попадне в организма. Те са бедни на натрий – това намалява риска от хипертония. Разтворимите фибри забавят усвояването на въглехидратите, което контролира промените в нивата на кръвната захар. Така няма да огладнявате през половин час.

Овесените ядки засищат по-добре и човек изяжда по-малко – това им качество е полезно за хората, които спазват диета. Овесените ядки са бедни на мазнини и съдържат малко калории.

Съдържанието на естествени диетични фибри помага на стомаха да се справи с различни проблеми. Учените твърдят, че овесените ядки съдържат фитохимикали, които могат да намаляват опасността от рак.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09951 seconds