Новини и статии

Хапвайте ягоди, малини и... боб за дълголетие

Публикувано в: Любопитно 25 July 2011

berries

Списание „Форбс” публикува списък с най-здравословните продукти независимо от произхода им, кулинарните традиции и лечебните диети.

Рейтингът се оглавява от ягодите, малините, къпините, бобовите растения и ядките, които влизат в менюто на дълголетниците. За един от най-полезните продукти е признат сокът от нар. Той нормализира кръвното налягане и помага в борбата срещу онкологичните заболявания. Действа и като природна виагра. Месото също се оказва задължителен продукт за човешкия организъм. На едни от предните позиции са прясното мляко, яйцата, сьомгата, всички видове зеле, ябълките, лукът и чесънът. Не бива да забравяме и за лечебните свойства на зеления чай.

„Форбс” не са пропуснали да отбележат, че всички тези продукти, за да запазят полезните си качества, трябва да се подлагат на минимална топлинна обработка.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15310 seconds