
Може ли консумацията на риба да доведе до диабет?

Американски учени поставят под съмнение полезността на рибата. Включването на рибни храни в менюто намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, но няма същия ефект върху диабета, съобщи Ройтерс.
Проучването, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, е обхванало 152 700 жени и 42 504 мъже и не е открило доказателства, че рибата или мастните киселини омега-3 влияят върху риска от диабет. Резултатите от изследването показват, че хората, които консумират между 2 и 4 порции риба седмично, са 1,17 пъти по-застрашени от диабет, а тези с над 5 - 1,22. Необходими са още доказателства, които да подкрепят тази теория, допълват учените.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Инсулин на „Ново Нордиск” – в позитивния списък
- Как да избегнем инсулта
- Лененото масло – за всичко и за всеки
- Ползата от рибата зависи от начина на приготвяне
- Как червеното месо запушва артериите?
- Редовният прием на сладки неща е свързан с агресията
- Кардамонът пази сърцето, а анасонът - дробовете...
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.