Новини и статии

Плодовата диета увеличава кръвното налягане

Публикувано в: Хранене и диети 30 October 2009

Плодовата диета - вредна за сърцето?

Плодовата диета или високо-фруктозната диета увеличава риска от високо кръвно налягане, показва проучване на Центъра по здравни науки в университета в Денвър Колорадо, пише Еуропа прес.

Резултатите показват, че намаляването на консумацията на обработени храни и напитки с високо съдържание на фруктоза може да помогне за предотвратяването на хипертонията. Изследователи обясняват, че през последните години потреблението на фруктоза се е увеличило, паралелно с увеличаването на затлъстяването. През последните 20 години случаите на пациенти с наднормено тегло са нараснали значително. Учените са изследвали 4528 души над 18 години. Консумацията на фруктоза се изчислява чрез пиенето на повече плодове сокове, безалкохолни напитки, яденето на захарни изделия и сладкиши. Резултатите показват, че хората, които са консумирали повече от 74 грама фруктоза дневно увеличават риска от развитието на хипертония. Експертите продължават изследванията си в областта, за да открият дали ниско-фруктозната диета може да нормализира нивото на кръвното налягане и да предотврати развитието на нежелани заболявания.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10625 seconds