Новини и статии

Работата в офис - предпоставка за редица заболявания

Публикувано в: Здравни новини 12 August 2009

Работата в офиса е нездравословна

Според австралийски учени, хората, които работят в офиси, са с по-голям риск от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Това се дължи на факта, че те прекарват по-голямата част от работния си ден в седнало положение пред компютъра.

Резултатите от проучването на „Medicare Private" показват, че хората седят през 77 процента от времето си в службата. Останалите 23 процента от работния ден преминава в занимания с минимално натоварване (разходка до принтера или до автомата за кафе). При изследването две трети от участниците споделили, че отделят по 2,5 часа седмично за спорт и разходка. Специалистите чрез акселерометър установили обаче, че само една трета от хората се придържат към препоръчителните 30 минути на ден за физически упражнения. Експертите предупреждават, че липсващата или недостатъчна физическа активност е основна предпоставка за наднормено тегло и редица заболявания.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16377 seconds