Новини и статии

Създадоха шоколад, помагащ за отслабване

Публикувано в: Хранене и диети, Любопитно 17 November 2009

Шоколад за отслабване

Почитателите на шоколадовите изделия вече няма нужда да изпитват угризения, че прекаляват с любимия си сладкиши. Учени измислиха шоколад, помагащ за отслабване. Необичайният шоколад, наречен Лола, съдържа химически вещества, които подтискат глада, като същевременно запазват питателния вкус на традиционния шоколад.

Единственият му недостатък е леко зеленикавият цвят, дължащ се на необичайните съставки, които помагат за топенето на килограми. Шоколадът съдържа хранителната добавка спирулина, микроскопично водорасло с високо съдържание на нутриенти като витамин А и В12, които помагат за сваляне на килограми. Испанският производител на шоколада, Cocoa BIO, съобщава също така, че наличието на специални аминокиселини създават усещане у консуматорите, че не са гладни и ги предпазват от прекаляване. Шоколадът съдържа също така аминокиселината фенилаланин, която стимулира пептидния хормон холецистокинин, подтискащ глада. Шоколадът Лола не съдържа холестерол и подпомага храносмилането. Cocoa BIO съобщи, че шоколадът е 100% натурален и е направен от биологично какао от Перу и Санто Доминго. Шоколадът беше показан за първи път този уикенд на международно изложение на шоколадови изделия в Мадрид.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.19482 seconds