Новини и статии

Спортуването при високи температури намалява апетита

Публикувано в: Фитнес и тонус 16 November 2009

womanweightlifting

Трениращите, които искат да намалят приема на калории, трябва да спортуват на по-високи температури (например могат да потичат на слънце вместо във фитнес с климатик).

Австралийско изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, проведено с 11 физически активни мъже сравнява упражненията при горещина от 36 градуса по Целзий и при 25 градуса. Участниците приемали средно по 300 повече калории, след като са тренирали при умерени температури спрямо тренировките в по-гореща обстановка. Теоретично това може да помогне на тези, които желаят да намалят теглото си.

Учените предупреждават, че за да се постигне желаният ефект от тренировките на горещо, трябва да се внимава да не се компенсират намалените калории с още едно хранене през деня. След "горещи" тренировки, участниците имали по-високи нива на пептид YY, чиято поява в кръвта води до усещане за ситост. Трябва обаче да внимава да не се прекалява с високата температура, защото това може да доведе до опасност от дехидратация и топлинен удар, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията

Индекс на телеснaта маса

см
кг.
год.
Регистрация на лекар

Вие сте лекар?

Създайте подробен профил и представете вашата практика.

Page generation time: 0.17959 seconds