Новини и статии

Упражненията на гладно топят повече мазнини

Публикувано в: Фитнес и тонус 4 June 2010

mtbiking1

Много спортисти се хранят преди тренировка, но европейски учени твърдят, че хората, които искат да се освободят от повече мазнини, трябва да спортуват на гладно, съобщава Асошиейтед Прес.

Няколко изследвания показват, че упражненията, когато тялото не е получавало храна известно време, е добър начин за топене на излишните мастни натрупвания. Специалистите са установили, че колоездачи, трениращи без да са се хранили, изгарят значително повече мазнини от тези, които са яли. Мускулите взимат енергия от въглехидратите. Ако човек не е ял нищо преди тренировка, тялото няма да има много въглехидрати в резерв. Това го принуждава да изгаря мазнини.

Спортът на гладно води до покачване на адреналина и понижаване на инсулина.  Това предразполага мускулите да разграждат повече мастни киселини. Учените препоръчват физическа активност преди закуска, но след това трябва да се внимава да не се преяжда.  

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09012 seconds