Новини и статии

Апетитът- индикатор за продължителността на живота

Публикувано в: Любопитно 12 February 2010

friends_eating_diner_web17101727

Израелски диетолози доказаха връзка между добрия апетит и продължителността на живота, особено при хората в напреднала възраст. Установено е, че смущенията в апетита значително повишават риска от смърт.

В проучването на екип от университета в Тел Авив са били включени над 300 души на възраст от 70 до 85 год. Според тях липсата на апетит при старите хора може да бъде сигнал за приближаващ край на живота - дори при отчитане на останалите фактори, като общо състояние и самочувствие, хронични заболявания и т.н. Хората със слаб апетит умират значително по-рано, дори при нормално за възрастта им здравословно състояние.

Досега учените нямат категорично обяснение как апетитът влияе на продължителността на живота, но хипотезата е, че апетитът в голяма степен зависи от вътрешните процеси на стареене и от възрастовите хормонални промени.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Единственото сигурно в здравословното хранене е малко калории дълъг живот.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10211 seconds