Новини и статии

Детето ви е "болно" от мързел? Вземете му куче

Публикувано в: Любопитно 9 February 2011

decarazhojdatkuche

Ново проучване показва, че подрастващите, които имат куче, са по-активни физически от връстниците си, които водят заседнал начин на живот на дивана.

Американски учени твърдят, че на домашните любимци вече може да се гледа не само като на най-добрите приятели на човека, но и като на социален инструмент за стимулиране на физическата активност.

В изследването са взели участие 618 двойки юноши и техните родители. Резултатите показали, че подрастващите от семейства с куче се движат повече от другите младежи. Данните изненадали изследователите, тъй като досега притежанието на четириног любимец се свързваше с повишена двигателна активност от страна на възрастните, тъй като често родителите разхождат кучето. Учените обаче открили увеличено движение при децата.

Проучването публикувано в American Journal of Preventive Medicine, подкрепя всички алтернативни методи за раздвижване на съвременните младежи, независимо дали разхождат кучето, или не, самото му присъствие кара хората да стават по-често от дивана.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17388 seconds