Новини и статии

Народна медицина - ябълковият оцет

Публикувано в: Здравни новини 21 October 2010

yabalkovocet2

Ябълковият оцет е старо и изпитано домашно лекарство, което народната медицина прилага при много заболявания. Той помага за облекчаване на алергии и дерматити, инфекции на синусите и гърлото, висок холестерол, грип, хронична умора, рефлукс, артрит, подагра.

Ябълковият оцет се препоръчва и за отслабване, защото разтваря мазнините. Той придава здрав и блестящ тен на лицето. Мнозина твърдят, че с всекидневно приемане на ябълков оцет, смесен с вода, са нормализирали  кръвното си налягане за две седмици.

Ябълковият оцет е полезен и за домашните животни - котки, кучета и коне. Той им помага при артритни болки, пази ги от паразити и прави козината им лъскава.

Обикновено се препоръчва  в пропорция две чаени лъжички ябълков оцет в една чаша вода три пъти на ден. При по-тежки заболявания като киселинен рефлукс, бронхит или гнойно гърло ябълковият оцет може да е две супени лъжици. Дозата за поддържане на добро здраве, тегло и pH баланс е две чаени лъжички в 400 милилитра вода. От течността трябва да се отпива през целия ден, а не да се изгълта наведнъж. 

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20497 seconds