Новини и статии

Едно кафе на ден не е опасно за бременността

Публикувано в: Бременност и майчинство 26 July 2010

kafeibremennost

Учени от Американския колеж по акушерство и гинекология установиха, че умереното консумиране на кофеин не увеличава риска от аборт или преждевременно раждане, поради което бременните не е необходимо да се отказват от сутрешното си кафе.

Изследователите установили, че 200 милиграма кофеин да ден, приблизителното количество на една чаша кафе от 350 милилитра, не предизвикват аборт или преждевременно раждане. "Смятам, е дошъл моментът да кажем, че няма проблем да се пие една чаша кафе на ден по време на бременността", заяви д-р Уилям Барт. Умереното консумиране на кофеин включва също така изпиването на близо четири чаши чай от 240 милилитра, както и повече от пет кутии газирани напитки от 350 милилитра, както и яденето на шест-седем парчета черен шоколад на ден. Освен това според учените не е ясно дали консумирането на повече от 200 милиграма кофеин дневно действително увеличава рисковете за бременността. В САЩ близо 16% от бременните правят аборт, а 12% от бебетата се раждат преждевременно.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17160 seconds