
Екстракт от кашу срещу диабет

Учени от Канада и Камерун са открили, че екстрактът от кашу има потенциал за ефективно средство против диабет. Изследването, публикувано в Molecular Nutrition & Food Research, разглежда въздействието на листата, кората, ядките и плодовете на дървото Кашу върху клетките, реагиращи на инсулин. Резултатите от проведените тестове показват, че само ядките стимулират абсорбирането на кръвната захар от мускулните клетки.
Известно е, че топлолюбивото дърво има противовъзпалителни и антидиабетни свойства, но учените се надяват, че откритието им ще помогне за разработването на нови орални терапии.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Фруктозата повишава риска от диабет при децата
- Инфарктът не е старческа болест
- Пациентите няма да доплащат за инсулин
- Нова инжекция спира развитието на диабета в ранен стадий
- Ветеринари: Липсва контрол върху животинските продукти
- Здравната вноска се увеличава на 10% от 2011 г.
- Кога да започва захранването на бебето?
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.