Новини и статии

Горещ пунш срещу настинка

Публикувано в: Превенция и хигиена 9 February 2011

yabalkovsok

Учени от Уелс твърдят, че симптомите на често срещаните настинки могат да бъдат облекчени чрез горещ плодов сок. Изследването, обхванало 300 души на възраст между 23 и 54 години, показва, че хремата, кашлицата, болките в гърлото, умората и втрисането могат да изчезнат с помощта на горещ фреш.

Доброволците били разделени на две групи – едните приемали стандартни средства за лечение, а останалите консумирали три пъти дневно горещ сок от касис и ябърка. Симптомите на пиещите фреш почти напълно изчезнали в сравнение с участниците, подложени на стандартно лечение.

Авторите на проучването твърдят, че това е лесен и безопасен метод за лечение, но за оптимален ефект препоръчват да се използват само пресни плодове, а не сушени или замразени.

MEDICINE.BG  предупреждава, че има разлика между обикновена настинка и грип, а самолечението на грип е опасно! Съветваме ви да внимавате с прилагането на алтернативни средства за лечение, за избягването на сериозни усложнения.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.12435 seconds