Новини и статии

Грешките, които допускат жените около 50-те

Публикувано в: Здравни новини 16 August 2010

aginggracefullyde
Нека да не се залъгваме. Остаряването е неприятно и изпълнено с напрежение. Дрехите, с които сте изглеждали толкова секси в миналото, сега не ви отиват, а опушените сенки за очи ви стоят смешно. Част от проблема е, че остаряването често изисква промени, а повечето жени не могат да се примирят с възрастта си. Ето грешките, които обикновено допускат жените около 50-те, както и начините да ги избегнат.

Не осъзнават необходимостта от промяна

Най-голямата грешка е бездействието. За да остарявате красиво, трябва да направите някои промени. Много жени продължават да правят същите неща, които са вършили в продължение на десетилетия, без да осъзнават, че те вече не са подходящи за над 50-годишна възраст. Често те дори не знаят, че постъпват грешно, и затова е важно предварително да разберат в каква посока да се променят.

Не обръщат достатъчно внимание на облеклото си

Освен ако не сте Мадона или Хелън Мирън, времето, когато не е имало значение откъде ще си купите бикините, защото при всички случаи ще изглеждате в тях добре, за съжаление е отминало. Вече се налага да избирате по-внимателно дрехите си и да инвестирате повече средства в тях. Подбирайте дрехи от материи, които поддържат фигурата по-добре и я правят да изглежда по-стегната.

Правят сравнения между вида си на 20 години и сега

Понякога се случва хората, които разглеждат семейния ви албум, да не могат да ви познаят на младежките ви снимки. Не се разстройвайте. Рядко жените около 50-те са така привлекателни, както са били на младини. Целта е да изглеждате колкото може по-добре и да бъдете колкото може по-здрави, а не да пресъздадете лицето и тялото си от младежките години.

Не правят физически упражнения

С годините жените се изкушават да престанат да се напрягат с физически упражнения. Това е голяма грешка. Независимо от възрастовите болежки в коленете или гърба, трябва да се движите. Спортът всъщност облекчава болките и предотвратява здравни проблеми в бъдеще, като затлъстяване, диабет, сърдечни болести и деменция. Не е необходимо да тичате на дълги разстояния. Може да плувате, да упражнявате йога или да се разхождате.

Не спят достатъчно

Отминали са дните, когато сте били в състояние да се веселите цяла нощ и след това да отидете свежи на работа. Сега дори и след като сте се наспали добре, може някой да ви каже, че имате уморен вид. По-малкото часове сън се отразяват на лицето на възрастните жени. Недоспиването се свързва и с риска от диабет и други заболявания, затова не се лишавайте от сън.

Пренебрегват грижите за зъбите

Когато полагате грижи за изтънялата коса и бръчките по лицето, не забравяйте да се усмихнете пред огледалото. Жълтеещите зъби наистина състаряват. Освен това хигиената на зъбите е много важна за цялостното здраве, а болните венци - често срещано явление при възрастните жени - се свързва с повишен риск за сърдечни болести. Така че не пропускайте зъболекарските прегледи.

Прекаляват с подмладяващите процедури

Освен звездите, тази грешка правят и много обикновени жени. Никой не харесва бръчките по лицето си, но едно замръзнало, попълнено с ботокс лице и плашещо напомпани устни също не са особено красива гледка. Фините бръчки могат да се загладят с подходящи кремове и лосиони, съдържащи ретинол. Ако не сте доволни, опитайте и други начини, но не си поставяйте за цел да се превърнете отново в тийнейджърка.

Убедени са, че има правила за прическите на по-възрастните

Трябва ли да подстрижете косата си съвсем късо или до раменете, когато навършите 50 години? Не, защото няма правило каква да е прическата на възрастната жена. Всичко зависи от ръста, формите, стила и състоянието на косата. Истината е, че с възрастта косата побелява, изтънява и загубва блясъка си. Изберете прическа и цвят, които ви подхождат. Най-вероятно те няма да са тези, които са ви стояли добре на 20 години.

Употребяват неподходящ грим

Цветовете на грима, които сте използвали преди, вероятно вече не изглеждат добре върху кожата ви. Въздържайте се от нанасяне на дебел слой пудра и фон дьо тен, които подчертават още повече бръчките и сенките под очите и състаряват. Използвайте огледало с увеличително стъкло и нанасяйте много лек грим. Всяка година подновявайте козметиката си.

Носят неподходящи сутиени

С годините бюстът неизбежно се отпуска и много жени продължават да носят същия номер и марка сутиени, които са си купували винаги, без да отчитат, че тялото им се е променило. С подходящо бельо може тялото да изглежда по-стегнато и стройно, затова инвестирайте малко повече средства.

Примиряват се със скуката в сексуалния живот

В съвременния свят има тенденция да се поставя равенство между младостта и сексапилността, но не се поддавайте на тези внушения. Трябва да имате самочувствие и да се обличате и чувствате секси, а също така да задоволявате сексуалните си нужди.

Жените над 50 също могат да имат прекрасен сексуален живот. За повечето от тях тогава за първи път сексът представлява единствено удоволствие, а не средство за правене на деца.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Скоро съм на 50 и никога не използвам кремове против бръчки. Просто нямам. Това е от добри гени.
Не пуша и си поспивам.

Здравейте! Аз съм на 30 години и си купих крем за лице на L'Oréal Revitalift Anti-Ageing/анти стареене/ - дневен и нощен. На опаковката не пишеше за колко годишни дами е подходящ, но след като го купих и ползвах вече близо седмица, реших да го проверя в интернет и видях, че пише 40+ Въпросът ми е , противопоказно ли е, да се ползват кремове обозначени за по - зрели дами от по - млади? Може ли да навреди на кожата ми и да се получи обратен ефек - леките бръчици и линии, да се образуват в по - дълбоки? Предварително Ви благодаря за отговора! Поздрави!

Отдавна не съм чела толкова смислено нещо!

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.14158 seconds