Новини и статии

Хората напълняват, защото не знаят кога да спрат да ядат

Публикувано в: Хранене и диети 4 August 2010

maneatingspaghetti001

Някои хора се затрудняват да поддържат здравословно тегло повече от други, защото мозъците им по-бавно разпознават сигналите за ситост, твърдят учени.

Екип от университета „Йейл" е установил, че генетичната предразположеност и пренаталното развитие на мозъка са определящи при натрупването на излишни килограми. Изследването, публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, разкрива, че някои нервни окончания могат да действат по-мудно при пренасянето на сигналите, че стомахът е пълен, и това да доведе до системно преяждане.

Откритието може да обясни защо двама души могат да консумират еднакви количества калории, но единият да бъде по-пълен и предразположен към диабет, а другият - остава слаб и здрав. Учените твърдят, че мозъчните връзки са тези, които предопределят дали един човек ще бъде пълен или не.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.06057 seconds