Новини и статии

Как алкохолът е свързан с напълняването

Публикувано в: Любопитно 24 August 2011

uiskisled

Умерената употреба на спиртни напитки не води до покачване на килограмите. Ново изследване на испански учени установи връзката между употребата на алкохол и излишното тегло. Изследванията са проведени с голяма група хора, които се различавали по възраст, местожителство и предпочитания към различни спиртни напитки.

По-рано се смяташе, че алкохолът е свързан с увеличаване масата на тялото, но новите изследвания позволяват да поставим тези твърдения под съмнение. Преди се изследваха предимно хора, които злоупотребяват със спиртните напитки, и в техния случай твърдението за покачване на килограмите е вярно. Но при рядка употреба на алкохол, напълняване не се наблюдава. Освен това, умерените дози вино подпомагат поддържането на нормално тегло.

Не трябва да се забравя, че при употребата на алкохол има доказани много други негативни ефекти. Алкохолът е вреден за организма извън контекста на наднорменото тегло.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.09402 seconds