Новини и статии

Ново лекарство срещу рак на кожата

Публикувано в: Здравни новини 3 September 2009

pills

Експериментално лекарство, разработено от американската биотехнологична фирма Genentech чрез генна модификация на растителна субстанция, позволява да се намалят значително ракови образувания на кожата в напреднала форма, сочат резултати от клинични изследвания.

Медикаментът GDC-0449 се приема през устата и блокира протеин, наречен "hedgehog" /таралеж/. Този протеин играе важна роля за растежа на раковите клетки. Резултатите от изследването са публикувани в онлайн изданието на престижното американско медицинско издание "Ню Инглънд Джърнъл ъф медисин". Медикаментът е разработен от Genentech, която е филиал на швейцарската фармацевтична компания Roche. То е получено чрез генни модификации на субстанцията cyclopamine, която се извлича от растението Veratrum californicum. Лекарството е било ефикасно и при пациент, страдащ от тумор на мозъка, като туморът намалял значително. Не се наблюдават никакви странични ефекти, твърдят лекарите от екипа, провел изследването.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добре, много хубаво, че се е появило още нещо, което лекува рак, но зщо не публикувате нищо, когато става въпрос за българина Продан Христов, и неговото лекарство АНТИМАЛИГНОЦИТ, което оторизираите органи за това в България, отказват дори да изследват, и съответно да регистрират ?!?

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13936 seconds