
Фруктозата-подсладител повишава кръвното налягане

Американско проучване показва, че повишената консумация на фруктоза като подсладител увеличава риска от хипертония, съобщи Health Day.
Учените са изследвали 4528 души с проблеми с кръвното. Резултатите сочат, че тези, които приемат повече от 74 гр. фруктоза дневно (равнява се на две и половина газирани напитки) повишават риска от хипертония с между 28% и 87%. Необходими са още данни, които да докажат дали намаляването на добавените захари в дневното меню ще повлияе положително на кръвното налягане.
Източник: Health.bg
Вижте още
- Партньорът на хъркащия е застрашен от хипертония
- 70% от изследвалите се у нас са с риск за инфаркт
- Полезни ли са изкуствените подсладители?
- Бременните жени трябва да избягват безалкохолните напитки
- Упойката при раждане не вреди на детския интелект
- Tютюнопушенето, високото кръвно налягане и диабетът водят до деменция, според проучване
- 8-те причини за постоянната умора
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.