Новини и статии

Пасивното пушене вреди на психическото здраве

Публикувано в: Психично здраве 10 June 2010

passive-smoking

Известно е, че пасивното пушене увеличава риска от сърдечни заболявания и рак на белите дробове, но новите изследвания показват, че то може да повлияе зле и на психическото здраве.

Учени от лондонския университетски колеж откриха, че непушачите, изложени на цигарен дим, са с 50% по-застрашени да страдат от психологически проблеми. Рискът пасивните пушачи да посетят психична клиника през следващите 6 години се утроява. Експертите обясняват, че информацията за ефектите от пасивното пушене е твърде ограничена и хората не са осведомени как цигареният дим около тях може да влияе на тяхното психическо и физическо здраве. По време на изследването, продължило шест години, 41 пасивни пушачи са били приети в психиатрична клиника. Също така учените обясниха, че тютюнът може да развали настроението, като някои изследвания доказват потенциална връзка между тютюнопушенето и депресията.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.21101 seconds