
По-слабите вина също предпазват от рак

Консумацията на една чаша по-слабо алкохолно вино може да бъде достатъчна за намаляване на риска от някои видове рак, съобщи Би Би Си.
Редица проучвания показват, че хората, които пият вино с 10% алкохолно съдържание вместо с 14%, също могат да имат полза, твърдят от Световният фонд за ракови проучвания. Препоръчителната дневна доза е не повече от 2 чаши за мъжете и 1 за жените.
Учените са изчислили, че една чаша на ден намалява риска от рак на червата със 7%, ако се консумира по-леко вино. Според експертите най-добрата превенция е ограничаването на употребата на алкохол по принцип, но за големите любители на спиртните напитки е препоръчително да сменят питието си с алтернатива, която съдържа по-малко алкохол, за да има ефект върху риска от злокачествени заболявания.
Източник: Health.bg
Вижте още
- 15 септември - Световен ден за борба с лимфом
- Алкохолът – къде всъщност е мярката?
- Кои храни предпазват от кариес
- Шунката увеличава възможността от рак на дебелото черво
- 6 съвета как да избегнем проблеми с простатата
- Симптомите, които не са за пренебрегване
- Рибеното масло като превенция срещу психични болести
Няма коментари
Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.
Нагоре към статията
Добави коментар
Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.