Новини и статии

"Рош": Вирусът A (H1N1) не е резистентен изобщо към "Тамифлу"

Публикувано в: Здравни новини 29 June 2009

Швейцарската фармакологична компания "Рош" счита, че случая в Дания на проявена резистентност на пациенти със свински грип на лекарството "Тамифлу", не означава, че щамът A (H1N1) е станал изобщо резистентен на антивирусния препарат.

"Това е нещо, което ние очаквахме", обясни говорителят на лабораторията Дейвид Рийди, според когото този случай влиза в 0.5% на случаи на развита резистентност към медикаменти по време на клинични изследвания. "Това не означава, че вирусът, който се разпространява в момента е устойчив на "Тамифлу", добави той. "Това е изолиран случай на резистентност", което е "редовно наблюдаван феномен, когато се прави контакт между вирус и антивирус" и това е около 0.4%, уточни д-р Монел Мюнтлак. В Дания бе открит първи случай на пациент, носител на вируса A (H1N1), който се оказа резистентен към антивирусното лечение с "Тамифлу", който се произвежда от швейцарската фармацевтична компания "Рош".

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13875 seconds