Новини и статии

Сексът удължава живота на мъжете

Публикувано в: Сексуално здраве 30 October 2009

Редовен секс за дълголетие

Мъжете, които поне веднъж в седмицата правят секс, имат 50% по-висок шанс да доживеят над 80-годишна възраст, установили тайвански изследователи, които провели изследване с 800 мъже на възраст между 50  и 91 години.

Ако представителите на силния пол рано са останали без партньорка, животът им е доста по-кратък от този на щастливо обвързаните. Ако са останали без женска близост на 65 години, вероятността от смърт до 80-годишна възраст се увеличава със 70%.

Редовните интимни отношения снижават риска от инсулт с 50%, от диабет с 40% , а от сърдечен пристъп с 30%. Причина за ранната кончина на самотните мъже е нивото на тестостерона, който оказва влияние върху целия организъм. Колкото по-ниски са нивата на този хормон, толкова по-висока е вероятността мъжете да бъдат сполетени различни болести.

При жените нещата стоят по друг начин. Група немски изследователи установили, че редовният секс не влияе по най-добрия начин на нежната половина от човечеството, защото предизвиква хормонални изменения, които са по-скоро неблагоприятни за жените. Те се оказали в доста по-добро психическо здраве, за разлика от ергените, които определено се чувстват по-добре в женска компания.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.13707 seconds