Новини и статии

Средно 30% от мъжете над 50 г. страдат от липса на тестостерон

Публикувано в: Сексуално здраве 16 March 2010

couple-in-bed

Липсата на мъжкия полов хормон тестостерон засяга между 20 и 40% от мъжете на средна възраст и стои зад много от сексуалните проблеми с напредването на годините.

Средно 30% от мъжете се сблъскват с този проблем, но не получават лечение, поради липсата на точна диагноза. Пониженото ниво на тестостерон е свързано с редица проблеми на здравето, като намаляване на сексуалното желание и потентността. Освен това предразполага мъжете към раздразнителност, тревожност, нервност и депресия, води до проблеми със съня, умора и намалена мускулна сила. Откриването на проблема може да стане, само ако мъжете се консултират с лекар, забележат ли някои от симптомите като пониженото либидо, най-характерният признак за наличието на проблем. 

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Терапията с тестостерон, може да помогне за промяна на ефектите от ниските му нива, но не е ясно дали тя ще има някаква полза върху нормалният процес на стареене.
Въпреки, че някои мъже вярват, че приемайки тестостерон се чувстват по-млади и енергични, проучвания разглеждащи терапията с тестостерон при здрави мъже, откриват смесени резултати.
Подробности: http://blogzdrave.com/?p=1444

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.18388 seconds