Новини и статии

Шунката увеличава възможността от рак на дебелото черво

Публикувано в: Здравни новини 17 August 2009

Шунка

Британска неправителствена организация съветва децата да ядат по-малко шунка и салам, защото честата им консумация увеличава възможността от рак, предаде ЕФЕ.

Научни изследвания доказват, че обработеното месо, включително бекон, наденички и салам, увеличава възможността от рак на дебелото черво. За това Световната организация за борба срещу рака съветва родителите да подбират внимателно менюто на децата си. Учените изчисляват, че в 3700 случая от този тип рак могат да се получат, ако всеки човек яде по най-малко 70 грама обработено месо седмично, което се равнява на 3 резена бекон. Съветите на специалистите са да избягваме консумацията на сандвичи от шунка в ежедневното меню на децата. От института напомнят, че трябва да се ограничим и в хапването на червено месо, то да не надвишава 500 грама, както и да не забравяме рибата, полезна веднъж седмично.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

1 Коментар

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

ЗАЩО,СЕ ПРОИЗВЕЖДА,ТОГИЗ.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16227 seconds