Новини и статии

Слънчогледовите семена са полезни за сърцето

Публикувано в: Любопитно 1 October 2009

Слънчогледовите семки - полезни за сърцето

Учени от университета във Вирджиня откриха, че слънчогледовите семки са по-богати на витамин Е, дори и от бадемите, орехите, лешниците и фъстъците, пише испански ежедневник.

Изследователите твърдят, че семената от слънчоглед са едни от най-полезните хранителни вещества за организма. Витамин Е е мощен антиоксидант, който предпазва от сърдечно- съдови заболявания и допринася за намаляване на риска от рак. Слънчогледовото семе съдържа 76% от препоръчителния дневен прием на витамин Е (15мг.). Съчетанието с витамин Б е тонизираща формула, забавяща процеса на стареенето. Витамин Е също е подходящ за профилактика на сърдечно- съдови заболявания, тъй като съдържа фолиева киселина и магнезий. От университета заключиха, че семките са закрилник на тялото, заради високото ниво на минерали в строежа им. Специалистите препоръчват между 30 и 50 грама орехи на ден, но предупреждават, че процесът на разлагане е бавен, за това е препоръчително да се ядат до обяд.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.10964 seconds