Новини и статии

Високият холестерол пречи на добрия секс при жените

Публикувано в: Сексуално здраве 9 September 2009

011643bl

Италиански учени са установили, че сексуалната дисфункция при жените може да се дължи на високите нива на холестерола, съобщи New Scientist.

Хиперлипидемията (увеличен холестерол) е вредна не само за сърцето, но и затруднява сексуалния живот на жените. Употребата на статини е един от възможните варианти за преодоляване на състоянието. Проучването, публикувано в Journal of Sexual Medicine, разкрива, че жените с висок холестерол изпитват по-трудно възбуда, оргазъм и сексуална удовлетвореност.

Женската сексуална дисфункция още се асоциира с диабет, затлъстяване и с проблеми с щитовидната жлеза. Изследването показва наличието на силна връзка между физическите болести и сексуалната женска възбуда, по същия начин възникват и сексуалните проблеми при мъжете. Загубата на сексуално желание може да бъде индикатор на заболяване, което още не е показало други симптоми, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15791 seconds