Новини и статии

Ваксина срещу свински грип, най-рано през октомври

Публикувано в: Здравни новини 27 August 2009

Ваксина срещу свински грип

Въпреки че след избухването на пандемията от свински грип, месец септември беше най-често спряган за появяването на ваксина срещу смъртоносния вирус, датата, на която тя ще излезе на пазара беше отложена, заяви началникът на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, цитиран от MSNBC.

Според него ваксината ще бъде готова най-рано в средата на октомври, когато ще бъде извършено масово ваксиниране. Има всички шансове произведеното количество ваксини да се окаже недостатъчно, тъй като реалният брой на заразените не е известен. Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че около 2 милиарда души от световното население ще се заразят с вируса (A)H1N1.

Пет компании се ангажираха с производството на ваксина за американския пазар: AstraZeneca, CSL Ltd, GlaxoSmithKline Plc, Novartis AG si Sanofi-Aventis SA. Тестовете целят да установят и дали едно лице ще има нужда от една или две ваксинации. Медицинските власти в САЩ съобщиха, че до средата на октомври ще бъдат готови 45 милиона дози ваксина, които следва да бъдат инжектирани непосредствено в предстоящите няколко седмици.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

3 Коментара

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

В българските медии .... НЯМА и дума за това, че има ПРОТЕСТИ относно ВАКСИНАТА за СВИНСКИ ГРИП и за това,
че ТЯ ВРЕДИ. Може да потърсите информация за Швеция - мед.сестри се разболяват ВЕДНАГА след като се
ВАКСИНИРАТ. Има и 4 починали няколко дни след ВАКСИНИРАНЕТО!

ВАЖНО - НЕ НА ВАКСИНАТА ЗА СВИНСКИ ГРИП
НОВИНА от 5.11.2009 - Полската министърка на здравеопазването д-р Ewa Kopacz в парламентарен дебат, излъчен на живо по ТВ казала, че СЗО разпространява дезинформация в Украйна относно пандемията, ЗВУКЪТ на предаването е бил прекъснат за 15 мин.
---- Според нея НЕИЗПИТАНАТА ВАКСИНА за "свински грип" може да причини повече УВРЕЖДАНИЯ И СМЪРТ от самия "свински грип" -----
Всеки може да потърси клипчето в youtube

http://www.theflucase.com/
Кажете не на токсичната ваксина. Медицинските работници в САЩ са заплашвани с уволнение, ако не се ваксинират, а в някои щати ваксинацията е задължителна. Австрийската журналистка Джейн Бургермайстър е дала Бакстър и Световната Здравна Организация под съд за геноцид. Преди да се ваксинирате, се информирайте.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.25136 seconds