Новини и статии

Високата кръвна захар увеличава риска от рак

Публикувано в: Здравни новини 4 January 2010

5110847

Увеличаването на кръвната захар може да увеличи риска от развитие на рак, показва изследване, публикувано в списание "Сайънс".

Жените с високо ниво на кръвната захар са по-уязвими от мъжете. Резултатите са тревожни, тъй като около 10,1 млн. души във Великобритания имат висока кръвна захар, което до голяма степен е в резултат на нездравословен начин на живот. Основен проблем е консумацията на храни, съдържащи много захар, сол и мазнини. Цифрата включва 2,6 млн. диагностицирани диабетици и други 500 хил. души, които страдат от същото заболяване без да го знаят. Учените от шведски университет са изследвали нивата на кръвната захар на над 275 хил. мъже и жени от Норвегия, Австрия и Швеция на средна възраст от 44 г. Резултатите показват, че рискът от развитие на рак при жените е по-висок отколкото при мъжете. Вероятността на развитие на рак при тях нараства независимо от нивото на телесна маса.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.25826 seconds