Новини и статии

Нигерийски чай помага срещу диабета

Публикувано в: Здравни новини 28 June 2009

Чай от сухите листа на дървото Rauvolfia vomitoria, известно в Западна Африка като "асофейедже" на езика на племето йоруба, и плодовете от дървото на горчив портокал могат да регулират съдържанието на кръвната захар. Това показват резултатите от изследване на Джоана Айабо Кембъл-Тофте от Копенхагенския университет.

Диабет от втори тип, който обикновено се развива от хора в зряла възраст, представлява заплаха за живота и се отличава с високото съдържание на захар в кръвта. Болестта поразява предимно хора с наднормено тегло. В хода на проведеното в Дания изследване са участвали 23 пациенти с диабет тип две. Те ежедневно са изпивали по 750 милилитра чая "асофейедже", докато контролната група е пила плацебо. След четири месеца сред пациентите, пили от този чай, е било регистрирано намаляване на кръвната захар. Резултатите от изследването все още не са публикувани, отбелязва ИТАР-ТАСС. Кембъл-Тофте смята, че обикновените лекарства имат за цел бързо да отстранят излишната захар от кръвта, докато чаят с течение на времето намалява съдържанието на кръвната захар.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.20822 seconds