Новини и статии

Защо пълнея?

Публикувано в: Любопитно 12 July 2010

plosakkorem

Няколко са факторите, които оказват влияние върху чувството, че човек не яде /и той наистина не яде много/, а пълнее.

На първо място - ако се храни с неподходящи за неговия организъм храни. Вече има  изпитан начин - Вега тест: чрез биоелектронен апарат е възможно да се изгради индивидуализирана картина на подходящите за дадения човек храни.

Това сподели д-р Дора Георгиева, известен експерт, който прилага все по-популярния в света безкръвен електроакупунктурен тест за поносимост към храни. По думите й приготовлението на храната се пренебрегва. Консумират се предимно готови, обработени храни, макар да има достатъчно информация, че те не се добри.

„Пълнее се и защото се храним безразборно - когато ни се яде, когато имаме време, понякога прескачаме хранене умишлено, смятайки, че ще отслабнем. Но не отслабваме, защото биологичният ритъм изисква сутрин, обед и вечер да се яде. Сутрешното хранене е важно - тогава се отделят повече субстанции, които преработват храната и тя се оползотворява. Прескачайки закуската се заблуждаваме, че няма да надебелеем, а то е точно обратното. Ако се пропусне обядът, пак не се отслабва, защото се натрупва това, което не се е разградило. Обичайно вечеряме най-обилно и най-различни храни. Заради това, че сме много гладни, нямаме контрол  нито върху количеството, нито върху качеството и съотношението на храните", посочи д-р Георгиева.

Влияние оказва и заседналият начин на живот, както и ограниченото приемане на вода.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.17145 seconds