Новини и статии

Затлъстяването "тръгва" от съвсем ранното детство

Публикувано в: Бременност и майчинство 15 February 2010

40393

Американски учени са открили, че моментът, който определя дали човек ще има наднормено тегло или не, се проявява преди двегодишна възраст.

Изследването, публикувано в Clinical Pediatrics, е проведено с повече от 100 деца и тинейджъри със затлъстяване и е установило, че половината от тях са били с наднормено тегло на двегодишна възраст и 90% - на петгодишна. Една четвърт са имали излишно тегло още преди да навършат 5 месеца.

Всички участници, чиято средна възраст е 12 години, страдали от наднормено тегло или затлъстяване до десетата си година. Допълнителни фактори за ранните проблеми с теглото са нездравословното хранене и заседналият начин на живот също. Хранителните навици на детето се изграждат до втората му година. В последствие е много трудно те да бъдат променени, допълват учените.

Източник: Health.bg

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.15108 seconds