Новини и статии

Алкохолизмът при момичетата води до рак на гърдата

Публикувано в: Здравни новини 15 April 2010

woman_drinking_vodka

Силното влечение на тинейджърките към алкохола увеличава риска от рак на гърдата в по-зряла възраст, показва ново проучване, публикувано в списание "Paediatrics".

Младите момичета, които пият алкохол често, са с 5 пъти по-застрашени от развитие на заболяването. Случаите на напиванията сред подрастващите са се увеличили драстично, като има случаи на 11-годишни момичета, които пият по бутилка и половина вино на седмица. Това количество е повече от безопасното, дори за една възрастна жена, обясняват експерти. Изчислено е, че във Великобритания над 600 жени умират от рак на гърдата всяка година, а причината отново е злоупотребата със спиртни напитки. Последните изследвания на специалистите сочат, че прекомерната консумация на алкохол в ранна възраст увеличава риска от развитие на доброкачествен рак на гърдата.

Източник: БГНЕС

Сподели в:

Нередност Изпрати Принтирай
Facebook

Няма коментари

Съдържанието в коментарите представя мнението на потребителите на Medicine.bg. То не е проверено от модератор за медицинска или фактологическа точност и не замества консултация със специализирано мецинско лице.

Добави коментар

Коментари, които не са свързани с темата и съдържат неподходящо съдържание, могат да бъдат модерирани или премахнати.

Нагоре към статията
Page generation time: 0.16109 seconds